BIH ĆE OPSTATI! GLAVAŠ PONOSNO ZA HAYAT: POSLIJE MAJKE NAJBITNIJA VAM JE VAŠA DRŽAVA

Svako ima svoju zemlji i grad, a ja imam Bugojno i svoju Bosnu i Hercegovinu. Ovdje sam nastao i ovdje ću nestati. Ne smijemo zaboravaiti našu zemlju gdje god da se nalazimo – ovim riječima je bivši kapiten naše reprezentacije Vlatko Glavaš čestitao Dan nezavisnosti BiH.

“Nebom stupa nebom lupa moja generacija srest ćemo se svi… ” stihovi su jedne pjesme koja govori o BiH, a Glavaš je ove stihove prokomentarisao i rekao kako ga vrate u neka teška vremena.

  • Ja tako kažem teška vremena, mislim na te 90-te godine. Danas 31 godina od nezavisnosti, naravno da čovjeka vrati u prošlost. Ja sam pozitivac. Jeste, istina je da me vrati u period kada samo mi koji nismo bili u BiH, imali samo jedan zadatak. Naš zadatak je bio da na neki način pokušamo da kažemo ljudima da i mi imamo našu zemlju – rekao je sa ponosom Vlatko te dodao:
  • Nasretniji trenutak mene i moje genracije je bio onda kada smo mogli da kažemo da i mi imamo svoju zemlju.

On iznova i iznova potencira svoju zemlju i nikada to neće prestati raditi.

  • Ja poštujem sve ljude, ali kada imate majku ona vam je najbitnija. Zamislite kakav bi bio čovjek da nema zemlju. Poslije majke najbitnija vam je vaša zemlja. Nažalost imamo ljude koje ne priznaju svoju domovinu. Ne trebamo se stidjeti i trebamo biti ponosi na svoju državu – naglasio je Glavaš.

Jake poruke je poslao i primjetne su bile emocije u njegovom glasu dok je govorio ove riječi o svojoj domovini.

  • Da mogu, da imam moć, sve bih te izjave koje negiraju postojanje naše države zabranio. Jer je očigledno koji je cilj onih koji ne vole ovu zemlju i koji nama drže predavanja. Zamislite taj neko meni kaže “Vlatko okrenut prema Sarajevu”, pa gdje bih ja drugo mogao biti okrenut. Niko nije mogao birati majku i mjesto gdje će biti rođen. Kada negirate grad i državu tako negirate svoje postojanje – kaže Glavaš.

Kazao je kako se uvijek okreće prema Bosni i svojim korijenima.

  • Ja sam optimista i znam da će doći bolji dani. Ko će ih doživjeti ja ne znam, ali Bosna će uvijek opstati i bit će država za sve one koji su tu rođeni – rekao je za kraj Glavaš.  

(E.P)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE