BIH DOBILA NOVA TRI DRŽAVLJANA

Odlukom Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Mihail Matesku, Senada Ćurić-Šefler i Hektor (Mirzat) Moric novi su državljani BiH.

Mihail Matesku je rođen 15. aprila 1974. godine u mjestu Drobeta Turnu Severin u Rumuniji. Završio je Srednju školu koreografije i baleta u “Cluj-Napoca” u Rumuniji 1992. i istovremeno radio u Teatru klasičnog baleta “Oleg Danovski Constanca”.

Bio je solista Baleta u Nacionalnom teatru u Temišvaru (Rumunija) a zatim u angažmanu Baleta HNK Split.

U Baletu Narodnog pozorišta Sarajevo angažovan je od 1996. godine, gdje 1998. postaje solista prve grupe i igra solistički repertoar baletnih prestava: Vragolasta djevojka, Les Sylphides, Paquita, Labudovo jezero, Carmen, Giselle, Coppelia, Pepeljuga, Simha, Pulcinella, Dom Bernarde Albe, Plavo, Katarina, bosanska kraljica, U vremenu, Slike s izložbe, Appassionato, Snaga bola, Izložba slika, Jabuka, Of-of, Rahmanjinov, Opaline, Palčica, Meu amor, Carmen, Romeo i Julija, Dama s kamelijama, Mare Nostrum.

Senada Ćurić-Šefler je rođena 10. februara 1962. godine u Gračanici u Bosni i Hercegovini. Državljanka je Savezne Republike Njemačke.

U državljanstvo BiH upisan je i Hektor (Mirzat) Moric, rođen 21. februara u Parizu. Kao državljanin Francuske stekao je i državljanstvo Bosne i Hercegovine.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE