BIJELJINSKI RADNIK NAKON PENALA KAO GOST IZBACIO ZENIČKI ČELIK IZ KUPA BIH

Nogometaši Čelika i bijeljinskog Radnika u susretu 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine, pred oko 9.000 gledalaca na zeničkom stadionu “Bilino polje”, odigrali su bez golova, a prolaz dalje osigurali su nakon boljeg izvođenja penala gosti iz Bijeljine.

Čelik je u oba poluvremena imao terensku inicijativu, koju nisu uspjeli krunisati i golom, ali su i gosti imali svoje dobre šanse. O pobjedniku ovog dvoboja i putniku u 1/4 finale Kupa BiH odlučili penali, u kojima je gosti bili uspješniji te slavili rezultatom 4:3. Gostujući golman Nikola Lakić odbranio je drugi penal Selimu Žuni te peti Tariku Zukiću.     

U prvom poluvremenu, zenički napadač Mirsad Šijerkić u 11. minuti nije uspio dobro zahvatiti loptu glavom na 10-ak metara od gola, kao ni u 34. minuti Edin Durmiš nogom u petercu gostiju, nakon ubacivanja sa desne strane.

Čelik je mogao povesti nakon nespretne reakcije Stefana Paranosa, koji je u 15. minuti, na oko sedam metara od svog gola, skrenuo ne tako snažan šut Alija Međuseljca u korner. Golman Radnika Nikola Lakić već se bio bacio u suprotnu stranu te ne bi stigao loptu, da je išla u okvir gola.

Radnik je najbliže golu bio u 16. minuti, kada je u istom napadu dva puta šutirao Dragan Matković te jednom Aleksandar Maksimović. Domaći golman Adi Durmo dva puta je odbranio, dok je drugi šut Maksimovića završio pored gola. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku su oba tima krenula dosta otvoreno, a gosti su preko Dragana Došle, koji je u 49. minuti izbio sam pred golmana Durmu, imali najbolju priliku. Durmo je nogom odranio njegov šut, a u istom je napadu odbranio i šut Paranosa.

Samo tri minute kasnije sam pred golmanom gostiju Lakićem bio je Durmiš, ali je Lakić odbranio. Šijerkić u 55. minuti iz blizine nije uspio savladati Lakića. Kapiten domaćih Aladin Isaković u 70. minuti ispred Došle je izbio loptu za golmana Durmu.

Zeničani su u 73. minuti tražili penal, nakon što je na oko sedam metara od gola pao Mahir Karić, ali sudija Josip Martinović iz Čapljine nije se oglasio. Karić je u 86. minuti, nakon kornera sa lijeve strane, sa vrha peterca glavom šutirao zamalo pored gola.

Susret je okončan bez golova pa se odmah pristupilo izvođenju penala, u kojima su bolji bili gosti te izborili prolaz. Čelik je vodeći tim Druge lige Federacije BiH – grupa Centar, dok je Radnik sedmoplasirani tim Prve lige Republike Srpske.

Strijelci iz penala: 1:0 – Edin Durmiš, 1:1 – Aleksandar Vasić, 1:1 – Selim Žuna (odbrana golmana Nikole Lakića), 1:2 – Stefan Paranos, 2:2 – Ali Međuseljac, 2:3 – Dušan Ristić, 3:3 – Mahir Karić, 3:4 – Dragan Matković, 3:4 – Tarik Zukić (odbrana golmana), piše Fena.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.