BILA JE ŽRTVA NASILJA I POBJEGLA JE IZ BIJEDE: DANAS JE USPJEŠNA ŽENA I SLAVI 69. ROĐENDAN

Oprah Winfrey je redovno na listama najutjecajnijih ljudi svijeta i njeno bogatstvo iznosi 2,5 milijarde dolara.

Danas je ona uspješna žena koja je napunila 69 godina. Ipak, njen život nije oduvijek bio tako lijep, a nekoliko puta je naglasila da je sve što je preživjela zaslužno za njen današnji uspjeh.

Rođena je 1954. u trošnoj kući, kao vanbračno dijete siromašne, nezaposlene tinejdžerke u gradiću Kosciusko u Misisipiju. Njena baba-tetka Ida predložila je da dijete nazovu Orpa, po malo poznatom liku iz Biblije, ali babica koja je porodila njenu majku je pogrešno zapisala ime pa je u krštenicu upisano – Oprah.

Kao mala je živjela sa bakom, a već tada je njen život postao težak.

Nastavak teksta pročitajte na ovom linku.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.