BILI SU MI PRIJATELJI, A ONDA SU MI UDARILI NA DIJETE! POTRESNA ISPOVIJEST MAJKE GORANA KOJI SE OBJESIO ZBOG KOMŠIJA: ZLOTVORI SU MOG SINA OTJERALI U SMRT

Da li se mladi humanitarac objesio jer je inspekcija najavila da će mu oduzeti pse, svoju ispovijest iznijela je majka nesretno nastradalog Gorana.

Sve je počelo prije tri mjeseca kada su komšije koji su nam bili prijatelji digli hajku na mog Gorana – kaže Zorica Karanović.

Prema njenim riječima Goran je bio veliki vjernik, i baš onog dana kada su ga komšije prijavile i kada je krenuo pakao, on se u manastiru Tumane molio za njihovo zdravlje.

Goran se u manastiru Tumane molio za porodicu koja ga je prijavila. Tog istog dana kada se on molio za njihovo zdravlje, oni su ga prijavili komunalnoj policiji. Umiješao se i predsjednik mjesne zajednice, koji je potpisao peticiju protiv njega. Goran je imao 53 psa i 20 mačaka u tom momentu, koji su bili u boksu. Bio je član udruženja “Vag,Vag” iz Banja Luke. Hranio ih je, povrijeđene liječio, udomljavao ih je… – kaže nesretna majka.

Kako dalje navodi, problem nisu bili psi, već komšijska ljubomora.

  • Komšijama nije smetalo ništa. Prije tri dana sam čula, pošto radimo državnu zemlju, išli su da je uzmu u zakup, ono što mi radimo 15 godina, a kada to nisu uspjeli, udarili su nam na dijete. Željeli su da nas kao porodicu da skrše i slome. Sada ih pitam, znaju oni ko su, ko će moju česnicu lomiti, ko će našu slavu slaviti – potresno kaže Zorica.

Svog sina opisuje kao punog života i ljubavi prema napuštenim životinjama.

  • U aprilu je trebalo da upiše Policijsku akademiju. Bio je pun života, vrijedan, išao je korak ispred svih. Bio je vezan za svoje pse, za dvije godine je udomio 400 pasa. Komunalna mu je napisala da na svom imanju smije da ima samo dva psa i dvije mačke i to je njega pogodilo. Mi živimo na kraju sela, sve je okolo državna zemlja. Nije moglo da smeta bilo kome. Nikoga pas nije napao. Psi su nekada lajali i to kad dođu tuđi psi u naše dvorište. Moj pas je komšiji koji nas je prijavio čuvao stvari koje je na crno donosio iz Švicarske. Tad nije bio lutalica. Uništili su mi sve, samo ih pitam kako spavaju – kaže Zorica.

Ona je dodala i da će rad svog sina nastaviti kroz azil na svom imanju, koji će ponijeti naziv “Goran”.

  • Meni moj Goran šalje snagu svakoga dana, tjeraću se sa njima do Strazbura – kaže majka za Pink i ističe da će sa kćerkom ostvariti Goranov san i otvoriti azil koji se zove “Goran” u blizini porodične kuće.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.