BISERA TURKOVIĆ ZA HAYAT: U SARAJEVU, ZA RAZLIKU OD AMERIKE, JOŠ UVIJEK NEMA ŠATORA ZA BESKUĆNIKE

U emisiji '7 Plus' Hayat TV-a, razgovarali smo sa Biserom Turković, ministricom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Ministrica vanjskih poslova je između ostalog optimistično kazala kako je situacija u BiH svakim danom sve bolja i bolja.

  • Ova godina podsjeća na 1992. godinu, ali ne ako se mjeri opasnost. To se ne može porediti, tada je sedam divizija bilo ovdje. S jedne strane ste imali goloruk narod i s druge strane profesionalno osposobljenu vojsku. Goloruk narod je odbranio državu i nastavio svoj put dalje. Ništa se ne dobiva bez napora i rada. Mnoge evropske zemlje su prolazile kroz ono što mi danas prolazimo i ne vidim zašto bi mi bili pošteđeni. Treba da se izborimo. Niko nema pravo da bude umoran od borbe za državu. Pomalo smo razmaženi. U Sarajevu, za razliku od Amerike, još uvijek nema šatora za beskućnike. Imamo teških slučajeva, ne treba zatvarati oči, ali veliki procenat našeg naroda može da sastavi kraj s krajem. Kvalitet socijalnog života je na visokom nivou u Bosni i Hercegovini – zaključila je Turković.

(Mehmed Sultanović)

Video pogledajte OVDJE

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE