BIVŠI AMERIČKI PREDSJEDNIK ZAVRŠIO U BOLNICI: ZBOG PADA DOBIO KRVARENJE U MOZGU

Bivši američki predsjednik Jimmy Carter (95) primljen je u bolnicu u Atlanti zbog pritiska na mozak uzrokovanog krvarenjem nastalim nakon nedavnih padova.

U saopštenju Carter centra navodi se da je zahvat ublažavanja pritiska na mozak zakazan za utorak ujutru, kao i da je njegova supruga Rozalin sa njim. Karter je primljen u bolnicu tri nedjelje nakon što je pao u kući i polomio karlicu. Inače je u toku ove godine Carter, koji je i najstariji bivši američki predsjednik, tri puta pao u svojoj kući.

Carter je postao predsjednik 1976. godine, a njegov mandat obilježile su ekonomska i energetska kriza, kao i uzimanje američkih taoca od strane Irana.

Na izborima 1980. izgubio je od Ronalda Regana, a nakon napuštanja Bijele kuće bavio se humanitarnim radom, pronalaženjem mirovnih rješenja za međunarodne konflikte, promovisanje ljudskih prava i ekonomskog razvoja, za šta je dobio Nobelovu nagradu za mir 2002.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE