BIVŠI PREDSJEDNIK HRVATSKE OTVORENO ZA HAYAT: PROBLEM NIJE U BIH, PROBLEM JE U POLITICI SRBIJE I HRVATSKE

Gost ‘Vijesti u 7’ sinoć bio je dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine, dugogodišnji predsjednik Hrvatske, Stjepan Mesić.

Govorio je o interesima svjetskih sila za BiH. Kako je kazao, Joe Biden jako dobro poznaje naše podneblje, ali i svjetsku politiku. On nije incident, kao što je bio njegov predhodnik je veliki znalac i zato je dobro da je došao na čelo Amerike.

Što se tiče informacije da će Dodik početi rušiti Vučića kako bi preuzeo ulogu vodećeg Srbina, Mesić ističe da to nije ništa neobično, jer i sam Karadžić je želio biti na čelu ujedinjene Srbije. Milošević kada je shvatio njegove namjere, riješio ga se.

  • Problem nije u BiH, u Federaciji ni RS. Problem je u politici Srbije i Hrvatske. Vrh Srbije daje izjave da su za opstanak BiH, za teritorijalni integritet, a onda podržavaju Milorada Dodika. A on ima na to odgovor. On je protiv BiH i očekuje priključenje RS Srbiji. Ta politika mora postati jasna.

Smatra da i Hrvatska mora surađivati sa BiH, jer naš je cilj BiH u EU, a mi smo i veliki gospodarski partneri.

  • Ta politika se mora iskristalizirati. Ono što u zemljama nije dovoljno iskorišteno, treblo je na izbor Komšića gledati u drugoj perspektivi. To je dokaz da postoje prvi koraci ka građanskoj BiH. Ako i oni koji nisu Hrvati glasaju za čovjeka iz hrvatskog korpusa, znači da su ga prepoznali kao političara i državnika, ali i kao borca za jedinstvenu BiH.

Cijelo gostovanje Stjepana Mesića pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VRIJEME POTCJENJIVANJA RADNIKA JE PROŠLO: PORUKE SA PRVOMAJSKOG PROTESTNOG MARŠA

0
Kao prvomajska čestitka, danas informacija kako je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u posljednja dva dana aprila pripremila zaduženje u iznosu 60 miliona maraka.