BLIŽI LI SE KRAJ PANDEMIJE: KORONAVIRUSOM U BIH ZARAŽENO PET OSOBA, NAJMANJE U POSLJEDNJA DVA MJESECA

U Bosni i Hercegovini koronavirusom zaražena je 2.406 osoba od 59.934 testiranih. Do sada je od posljedica preminulo 146 osoba, a oporavilo se njih 1.696, kažu podaci Ministarstva civilnih poslova objavljeni u ponedjeljak.

U posljednja 24 sata pozitivno na koronavirus bilo je pet osoba, što je najmanje na dnevnoj bazi u posljednja dva mjeseca. Međutim, u odnosu na jučer zabilježena su i dva nova smrtna slučaja od COVID-19.

Podaci koje je objavilo Ministarstvo civilnih poslova BiH pokazuju kako su u entitetu Republika Srpska zaražene 1.364 osobe, od 24.656 testiranih. Preminule su 104 osobe, a oporavilo ih se 768, javlja AA.

U entitetu Federacija BiH zaražene su 1.022 osobe, a urađena su 34.544 testa. Preminulo je 38 osoba, a 912 je oporaviljenih.

U Brčko Distriktu zaraženo je 20 osoba, od 734 testirane. Umrle su četiri osobe, a od COVID-19 oporavilo se 16.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE