Najbolja je kad odstoji dva-tri dana.
Vole je i djeca i odrasli, lako se sprema, može da stoji
više dana u frižideru, a da se ne pokvari… Mnogo je razloga da napravite
baklavu!
Ako niste sigurni koji recept da slijedite, evo originalnog
koji nam stiže iz srca Bosne, gdje se trpeza na praznik, ali i običnim danima
ne može zamisliti bez ovog slatkiša!
Sastojci: 1 kg gotovih jufki (kora) za baklavu, 900 g mljevenih
oraha, 100 g krupno sjeckanih oraha, 150 g šećera, 250 g putera i 100 ml ulja.
Za agdu (preliv): 1 kg šećera, voda i limun.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.