BOGDANIĆ UČESTVOVAO U BRISELU NA SJEDNICAMA ODBORA PS UNIJE ZA MEDITERAN

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran (PSUzM) Dragan Bogdanić učestvovao je danas u Briselu u radu Odbora PSUzM za političke poslove, sigurnost i ljudska prava, kao i Odbora PSUzM za energetiku, životnu sredinu i vodu, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

Na ovim sjednicama, održanim uoči 16. sjednice PSUzM, usvojeni su nacrti preporuka s amandmanima koji će biti razmatrani na sutrašnjem plenarnom zasjedanju.

Centralna tema plenarnog zasjedanja PSUzM, koje se održava pod predsjedavanjem Evropskog parlamenta, naslovljena je kao „Borba protiv globalnog zagrijavanja i posljedica klimatskih promjena u regiji Mediterana“.

Unija za Mediteran okuplja predstavnike 42 države – svih 27 država članica Evropske unije, 11 država Bliskog Istoka i sjeverne Afrike, Monako i tri balkanske i mediteranske zemlje, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i Crnu Goru.

Bosna i Hercegovina je osnivač i punopravna članica ove međunarodne multilateralne organizacije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ISPROBAJTE PILETINU PUNJENU PESTO SOSOM I MOZZARELLOM

0
Piletina punjena pesto sosom i mozzarellom idealna je za prazničnu trpezu, ali i "obični" ručak. Pripremit ćete je za otprilike 30 minuta.