BORAČKA UDRUŽENJA ODGOVORILA FORTI: IZVINI SE SVIM ‘SELJACIMA’, BRANIOCIMA OD AGRESIJE NA BIH

Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo oglasio se saopćenjem za javnost povodom izjave premijera Kantona Sarajevo Edina Forte koju je dao za britanski "The Guardianu".

  • Ovo nije prvi put da ti gospodine Forto iskrivljuješ ili omalovažavaš činjenice o agresiji na Bosnu i Hercegovinu i vrijeđaš osjećanja njenih branilaca. Ovim putem “ovi seljaci” što ih prozivaš su ti poručili da su ti oni omogućili da na demokratskim izborima budeš nekoliko puta biran kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i Parlamentu FBiH, a trenutno obnašaš dužnost Predsjednika Vlade Kantona Sarajevo – navodi se u saopćenju.

Fortu su pozvali da se “kandiduje na nekom drugom prostoru Bosne i Hercegovine koji nije bio pod kontrolom oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine, za člana kućnog savjeta pa će vidjeti kako će proći, bez glasova ‘seljaka’ koje je prozvao”.

  • Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo te poziva da se javno izvineš svim “seljacima”, braniocima od agresije na Bosnu i Hercegovinu – saopćeno je.

Forto je britanskom The Guardianu dao izjavu u kojoj, između ostalog, rekao:

Arhiv
  • Sarajevo je nekada bilo centar rock i pop muzike, ali to je nestalo. Čini se kao da su ljudi sa sela dobili rat. Urbana kultura umire. Sada ovdje turbo-folk najpopularnija stvar. Mislim da je to odvratno. Bili smo centar urbane kulture, a sada smo centar ničega. Sad uvozimo kulturu iz Srbije i to ne onu najbolju. Ne želim zvučati pesimistično – u politici sam da promijenim stvari. Ali potrebni su nam saveznici.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VELIK RUSKI NAPAD NA UKRAJINU, POLJSKA DIGLA BORBENE AVIONE!

0
Ruske snage rano jutros gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske, blizu ukrajinskog grada Dnjepra, pri čemu je najmanje jedna osoba povrijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.