BORBA PROTIV PESTICIDA: SODA-BIKARBONA POMAŽE!

Danas kao nikad prije, hrana je zagađena pesticidima. Voće i povrće posebno. Takođe, sve je više onih koji se žale na alergije. Godinama jeli jagode, breskve… odjednom alergični na njih.

Riječ je o alergiji na pesticide i evo jednog dokazanog recepta kako da izbjegnete teškoće s pesticidnom hranom. Kad kupite voće ili povrće, stavite ga u vodu i dodajte kašičicu, dvije ili tri sode bikarbone.

Ostavite pola sata da stoji, potom operite i ne brinite. Soda će izvući sve pesticide, a neće ljekovite sastojke.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE