BORDO DIO GRADA SE RADUJE: SARAJEVO U VJEČITOM DERBIJU BOLJE OD ŽELJE

U 144. vječitom sarajevskom derbiju odigranom večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase, domaće Sarajevo je sasvim zasluženo slavilo protiv Želje, a bilo je 2:0.

Derbi 10. kola Premijer lige igran je pred 12 hiljada navijača, koji su prvu šansu na utakmici vidjeli već u 2. minuti kada je Bodul šutirao, ali nije bio precizan.

Prvu veliku šansu na utakmici vidjeli smo za goste. Igrala se 15. minuta kada je Mekić pronašao Blaževića, koji kasnije pronalazi Boju, ali Trako blokira njegov udarac.

Foto: Anadolija

Novu veliku šansu za Želju vidjeli smo u 28. minuti kada je Pidro napravio katastrofalnu grešku, ali šut Mujezinovića odlazi preko gola.

Kazna za ove promašaje uslijedila je u 30. minuti, kada nakon ubačaja Oremuša lagano za 1:0 pogađa Ahmetović. Ipak vrijedi naglasiti da je svemu prethodila vjerovatna ofsajd pozicija u kojoj se nalazio Oremuš.

Foto: Anadolija

Vodstvom izabranika Gorana Sablića od 1:0 odlazi se na odmor.

U drugom dijelu gledali smo mnogo bolju igru domaćina. Prvu veliku šansu za Sarajevo propušta Šabanović, koij sjajno glavom šutira, ali Bender nevjerovatno brani njegov pokušaj.

Foto: Anadolija

Svega dvije minute kasnije nova velika šansa za Sarajevo, ali Ahmetović nije bio precizan.

Bolju igru na samom početku drugog dijela Sarajevo je krunisalo u 57. minuti kada prelijepo iz slobodnjaka pogađa Darko Bodul za 2:0.

Novu šansu za Bordo tim vidjeli smo u 59. minuti kada je Bodul šutirao, ali Bender ponovo odlično brani.

Foto: Anadolija

Do kraja susreta Željo je pokušavao doći do gola, ali se rezultat nije mijenjao te je ostalo 2:0 za Sarajevo.

Bordo tim se ovom pobjedom popeo na treće mjesto sa 17 bodova, dok je Željo na osmoj poziciji sa 11 poena.

(Aldin Tiro)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE