BOSANSKO JELO ‘NA KAŠIKU’: KAKO NAPRAVITI SITNI ĆEVAP KAO SA ČARŠIJE

U današnjem prijedlogu za iftar donosimo vam recept za sitni ćevap, tradicionalno bosansko jelo "na kašiku" uz koje se dobro kombinuju svi slani prilozi.

Sastojci:

Teleće meso bez kosti: 600 g

Crveni luk: 2 glavice

Bijeli luk: 2 češnja

Ulje : 1 šolja

So : 2 kašikice

Biber u zrnu: 1 kašikica

Mješavina začina 

Crvena mljevena paprika: 1 kašikica

Peršun list: 1 kašika

Paradajz pelat: pola šolje 

Priprema: 

Meso izrezati na kockice, crveni i bijeli luk na sitno. Na tavi, na vrelom ulju propržiti luk crveni, luk bijeli, celer, posoliti i pobiberiti. Na laganoj vatri sve dinstati pa dodati meso na kockice, Tajna mješavinu za sitni ćevap, paradajz pelat. Po potrebi dodati malo vode i na laganoj vatri dovršiti jelo.

Rižu skuhati u slanoj vodi i poslužiti kao podlogu sitnom ćevapu. Dekorisati sa začinskim biljem, piše Bosanski kuhar. 

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE