BOŠNJACI IZ RS-A: NIKŠIĆ JE DILETANT, A OSMORKA PREDAJE DRŽAVU SNSD-U

Tamni oblaci nadvijaju se nad našom zemljom.

U opasnosti je naša zemlja da potpunu političku kontrolu preuzmu nacionalisti i separatisti iz SNSD-a. Bošnjaci nemaju pravo glasa u entitetu RS, a ako prođu Dodikovi planovi, Bošnjaci se ništa neće pitati niti u državi. U tome im, namjerno ili nesvjesno, pomažu stranke Osmorke.

Godinama Bošnjaci pokušavaju pravnim sredstvima vratiti uzurpiranu imovinu u RS-u.

Čitave porodice u genodicu su ubijene, a njihovi potomci ne mogu uknjižiti tu imovinu, kaže bivši delegat u Vijeću naroda Samir Baćevac.

  • Mislim da Osmorka na čelu sa Nikšićem i ostalim članovima koalicije nisu svjesni šta su potpisali. To ovih dana čujemo od g. Radmanovića i g. Tegeltije na ovu izjavu Nikšića kako to nije bitno jer će oni to u usvojiti kroz Parlament BiH. Oni su dali svoj potpis i saglasnost na ovakve zakone i da se oni uopšte neće miješati u ono što radi vlast u Skupštini ovog entiteta – kaže Baćevac.

Nermin Nikšić stavom da je svejedno na koga će se knjižiti državna imovina pokazao je osnovno neznanje kada je u pitanju vođenje država. Ovo je diletantska politika i politika onih koji ne zaslužuju da vode ni mjesnu zajednicu a kamo li državu – oštro je poručio Ramiz Salkić, zastupnik u NSRS.

  • Jasno je da SNSD i Milorad Dodik imaju jasan cilj, oduzimanje suvereniteta državi BiH kroz oduzimanje državne imovine. SDP i Osmorka u ovom slučaju direktno pomažu SNSD-u u ovom procesu – smatra Salkić.

Jasno je da Osmorka ima rezervni dogovor sa SNSD-om, nije to samo ono što je napsiano za javnost da budu mirni i umireni.

Suština je da postoji nešto iza i upravo to iza. A iza je i preuzimanje kontrole u Vijeću ministara. Dodikov Bošnjak Denis Šulić je kandidat za ministra u Vijeću ministara – i to je samoubistvo imajući u vidu način odlučivanja i proces donošenja odluka u Vijeću ministara.

  • Vjerujte mi to je jedan jako opasan lik. Štaviše, željan dokazivanja svog srpska kao nekakav Dodikov Bošnjak. Mi smo to vidjeli i u NSRS dok je bio potpredsjednik Skupštine. On neće prestati sa tim dodvaravanjem u dokazivanju lojalnosti Miloradu Dodiku i spreman je uraditi sve i svašta za zapozicije koje mu nudi SNSD – upozorava Alija Tabaković, delegat u Vijeću naroda RS.

A ovakva postavka je najgora moguća za državu upozorava Salkić.

  • Sada kada SNSD ima glas unutar Bošnjaka u Vijeću ministara, ima glas unutar srpskog naroda i HDZ-a jasno je da će sve odluke biti donošene onako kako želi SNSD i HDZ. Osmorka, ja ne mogu vjerovati da su oni ovdje ispali naivni. Mislim da su to prije svega to namjerno željeli da urade, i da nisu znali procedure i kako to sve teče – kaže Salkić.

Osmorku ne zanimaju interesi države. Pričali su o programu, a u pozadini je priča o pozicijama i namještanju pojedinih ljudi kako doći do pojedinih ministarskih funkcija pri čemu žrtvuju čitavu proceduru koja može ugroziti postojanje države i funkcionisanje. Osmorka je, prema svemu sudeći, a iz dana u dan je sve očitije, na poklon dala državu SNSD-u.

(E. Ahmetašević)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.