BRAINOBRAIN TRENING: NAJMLAĐI DOKAZALI DA MATEMATIKA NIJE BAUK

Danas je u organizaciji Brainobrain centara u Sarajevu organiziran prvi Brainobrain Day gdje je skoro 100 mališana prikazalo i dokazalo svoje znanje i vještine koje su stekli kroz program Brainobrain treninga.

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu djeca uzrasta do četiri do 13 godina pokazala su kako korištenjem tri čula istovremeno rješavaju kompleksne zadatke, a najmlađi su dokazali da matematika nije bauk.

Uz pomoć drevne računaljke abakus rješavali su matematičke zadatke bez ikakvih problema. Najveći uspjeh današnjeg praznika znanja je zadovoljstvo djece i ponos roditelja.

  • Brainobrain program je uveliko pomogao u postizanju uspjeha i u redovnom školovanju mom Kijanu i trenutno smo već na sedmom nivou, a planiramo i dalje pohađati program. Pristup trenerica je izvrstan, a Kijan se raduje svakom novom času – izjavila je Azra Pilav majka desetogodišnjeg Kijana.

Brainobrain je jedan od vodećih svjetskih programa za razvoj mentalne aritmetike te cjelokupan razvoj ličnosti. Brainobrain centri rade u 24 zemlje, između ostalog i u BiH.

Djeca kroz ove programe imaju priliku razvijati samopouzdanje, kreativnost, logičko povezivanje činjenica, vizualizaciju, timski rad, govorništvo i javni nastup te emocionalnu inteligenciju, piše Anadolija.

Benjamin Hamzić je dvanaestogodišnji dječak koji se posebno istakao rješavajući matematičke zadatke dok je u isto vrijeme crtao zamišljenog klovna.

Benjamin kaže da mu je u početku bilo teško rješavati ove zadatke, ali danas svaki put zna tačan rezultat zahvaljujući Brainobrain programu i redovnom vježbanju.

  • Pored mentalne aritmetike i logičko-matematičkog pristupa u Brainobrain programu koristimo NLP pristup za razvoj komunikacijskih vještina i empatije kod djece – izjavila je Vesna Filipović, trenerica u Braionobrain centru Ilidža.

Svi mališani danas su dobili medalju i zahvalnicu za rad, trud i upornost koju su pokazali u toku godine, saopćeno je iz Instituta za razvoj mladih ”Kult”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

IZRAEL NAPAO SIRIJU, POGINULO 38 LJUDI

0
U izraelskim napadima na sirijski grad Alep u petak rano ujutro ubijeno je 38 ljudi, uključujući pet pripadnika libanonske militantne skupine Hezbollah, rekla su Reutersu dva sigurnosna izvora.