BRITANSKI OBAVJEŠTAJCI: RUSI POKUŠAVAJU OSTVARITI GLAVNI DIO PLANA

Činjenica da je Rusija uspjela samo nametnuti prorusko lokalno vodstvo u gradu Hersonu naglašava neuspjeh Rusije da postigne napredak prema svojim političkim ciljevima u Ukrajini, navodi britansko ministarstvo odbrane u svom najnovijem obavještajnom izvještaju.

Administracija u Hersonu pod ruskom kontrolom saopćila je kako planira zatražiti aneksiju od Putina. Rusija je okupirala Herson u martu i zauzela zgradu gradskog vijeća krajem aprila.

Britanski obavještajci kažu da je centralni dio ruskog izvornog plana agresije vrlo vjerojatno bio “koristiti namještene referendume kako bi se većina ukrajinskih regija stavila pod prorusku vlast”.

Ako Rusija provede pristupni referendum u Hersonu, gotovo sigurno će manipulirati rezultatima, stoji u izvještaju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POLICIJA ZDK ODUZELA VOZILO I MOTOCIKL OD VIŠESTRUKIH POVRATNIKA U ČINJENJU...

0
U nastavku pojačanih aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na unapređenju stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, policijski službenici Policijskih stanica Crkvice i Doboj Jug su dana 25.04. od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja oduzeli vozilo i motocikl.