BROJ MRTVIH U DRŽAVI NEW YORK PREŠAO 3.500, U JEDNOM DANU REKORDNIH 630 SLUČAJEVA

U državi New York je zabilježen novi dnevni rekord kada je riječ o osobama preminulim od koronavirusa te iznosi 630.

BBC piše da je sada u državi New York preminulo 3.565 osoba, a najviše ih je umrlo u New York Cityju. Osim toga, u državi New York je ukupno zaraženo 114.775 osoba.

Kada je riječ o ukupnom broju zaraženih u SAD-u, on iznosi 311.635, odnosno 278 novih slučajeva. Umrlo je 8.454 ljudi, a 14.825 se oporavilo.

Guverner New Yorka Andrew Cuomo je rekao da bi broj zaraženih mogao dostići vrhunac u periodu imeđu četiri i 14 dana.

On je dodao da država nastavlja tražiti više respiratora, zahvalio je Kini koja je poslala 1.000 uređaja, a država Oregon će dostaviti još 140.

U svom dnevnom obraćanju o koronavirusu, američki predsjednik Donald Trump je rekao da je obećao Cuomu sve resurse koji budu potrebni. Međutim, dodao je da će federalna pomoć biti fokusirana na najteže pogođena područja.

  • Nažalost, bit će mnogo mrtvih – jasan je bio Trump.

U svijetu je od početka pandemije koronavirusom zaraženo 1.202.715 osoba, umrlo je 64.734, a oporavilo se 245.648 ljudi.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.