BROJ NOVOZARAŽENIH U SARAJEVU 44: RETESTIRANJEM POTVRĐENO PONOVNO PRISUSTVO COVID-19

Prema današnjem izvještaju Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u protekla 24 sata potvrđeno je 44 nova slučaja zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Kod šest lica, zaraženih ranije, retestiranjem je potvrđeno ponovno prisustvo ovog virusa.

Obrađeni su rezultati za 298 testiranih osoba, među kojima je navedenih 44 bilo pozitivno na ovaj virus. Niti jedna osoba nije izliječena.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirana je 21 osoba, sve su  vitalno stabilne i niko od njih nije na respiratoru, dok ih je u istom periodu petero otpuštenih.

Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo na koronavirus testirano je 12.341 osoba.

Do danas je potvrđeno 391 oboljelo lice, od čega je 116 izliječenih, šest pacijenata je preminulo od ove bolesti, četiri su izmještena iz BiH, dok je 265 trenutno aktivnih slučajeva COVID infekcije, javlja Radiosarajevo.ba.

U periodu od 15. do 29. juna ove godine rješenjima inspekcije naloženo je 461 samoizolacija, na osnovu preporuka epidemiloga ili rješenjima Ministarstva zdravstva KS.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.