BROJ POGINULIH U POŽARU U COVID BOLNICI U IRAKU POVEĆAN NA 64

U požaru koji je izbio u bolnici, na jugu Iraka, u kojoj su se nalazili COVID pacijenti, poginule su 64 osobe, saopćilo je Ministarstvo zdravstva te zemlje rano u utorak, javlja Anadolu Agency (AA).

Usljed posljedica požara koji je izbio u bolnici Al-Hussein, u gradu Nasiriya, u guvernatu Dhi Qar, preminule su još 23 osobe, saopćeno je iz ministarstva.

Rečeno je kako je uzrok požara neadekvatno korištenje boca s kisikom.

Lokalna civilna zaštita saopćila je kako su vatrogasci požar stavili pod kontrolu.

Premijer Iraka Mustafa al-Kadhimi održao je vanredni sastanak s nekoliko ministara i čelnika iz oblasti sigurnosti kako bi razgovarali o požaru, navedeno je u saopćenju ureda premijera.

Ahmed al-Khafaji, guverner Dhi Qara, uputio je saopćenje u kojem je navedeno kako je odlučeno da bude formirano vijeće na visokom nivou kako bi se utvrdio tačan uzrok požara i u roku od 48 sati javnosti predstavio finalni izvještaj.

U guvernatu Dhi Qar proglašena je žalost.

U ranijem saopćenju rečeno je kako je povrijeđeno pet osoba.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE