BRUTALNO MUČILI STARCA KOJI JE OD POSLJEDICA PREMINUO: POLICIJA ZA PETAMA PLJAČKAŠIMA

Pripadnici policije u Srednjobosanskom kantonu su, kako saznajemo, za petama dvojici muškaraca osumnjičenih za stravično ubistvo učitelja u penziji Stjepana Kolaka (86) iz Bugojna.

  • Intenzivno se radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. Postoje indicije o tome gdje se nalaze osumnjičeni, tako da se njihovo hapšenje očekuje uskoro, otkriva za Oslobođenje izvor blizak policiji.

Kolak je 18. oktobra ove godine brutalno napadnut u svojoj kući u Ulici Hadžialića ograda te je stravično mučen i maltretiran. Počinioci su ga tjerali da im otkrije gdje krije novac i druge dragocjenosti.

Iskoristili su odsustvo starčevog sina, što ukazuje na to da su objekt dugo držali pod prismotrom. Iako su svi detalji istrage strogo čuvani od javnosti, saznaje se da istražitelji sumnjaju na to da je starac preživio horor te da su ga napadači gušili stavljajući mu najlonsku kesu na glavu. S obzirom na to da je utvrđeno da ovaj poštovani prosvjetni radnik nije imao veliku ušteđevinu, nije jasan motiv njegovog ubistva.

Ilustracija

Napadači su uspjeli uzeti tek manju količinu novca prije nego su napravili veliku premetačinu u kući. Po dolasku policije na lice mjesta stari učitelj je bio živ, ali nije uspio kazati ko su napadači.

Iako mu je ljekarska pomoć ukazana u travničkoj bolnici, a potom i u KCUS-u, on je preminuo od posljedica mučenja.

Saznaje se i to da su pripadnici policije i postupajući tužilac Tužilaštva Srednjobosanskog kantona do sada saslušali desetine potencijalno osumnjičenih, a pojedinci su i poligrafski testirani. Niko od njih za sada, zvanično, nije osumnjičen. Prema nezvaničnim informacijama, iz kuće su izuzeti i određeni tragovi, među kojima je i DNK materijal, koji će biti predmet vještačenja.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROMO / EUROPSKI MILJENIK DOBIO OSVJEŽENJE

0
Hyundai Tucson je osvojio srca europskih vozača još davne 2004. godine, etablirajući se kao najprodavaniji model i miljenik fanova širom kontinenta.