BRZ I JEFTIN RECEPT KOJI ĆETE SIGURNO ČESTO PRAVITI: ŠARENI KOLAČ OBOŽAVAT ĆE VAŠI UKUĆANI

Mnogo je razloga da ovaj recept naučite napamet i često pripremite baš ovu poslasticu.

Ovaj kolač je jeftin, brzo se priprema i veoma je ukusan.

Sastojci:

1 čaša jogurta
1/2 čaše (od jogurta) šećera
1/2 čaše ulja
1 kašika kakaoa
4 jajeta
3 čaše brašna
1 prašak za pecivo
2 vanilina šećera

Priprema:

Uključite rernu na 200 stepeni C.

Bjelanca odvojite od žumanaca, pa ih umutite sa šećerom mikserom u čvrstu smjesu. Dodati žumanca, brašno, prašak za pecivo, ulje i vanilin šećer. Dobro izjednačite.

U tepsiju stavite papir za pečenje pa sipajte pola tijesta. U drugu polovinu dodate kakao i promiješajte.

Tamnu smjesu sipajte na bijelu masu šarajući po tepsiji. Malo protresite tepsiju.

Pecite kolač u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

To je to, prijatno!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.