BRZA I LAKA PRIPREMA: PILETINA NA RIMSKI NAČIN

Jednostavan a vrlo ukusan recept za malo drugačiju piletinu od one na koju smo navikli. Priprema je relativno brza i laka.

Iako alkohol iz vina kuhanjem potpuno ishlapi, vino možete zamijeniti žličicom bijelog vinskog octa razblaženog u pola čaše vode, ako kuhate za djecu. Djeca ovo jelo obožavaju.

Sastojci

  • 1 kg piletine u komadima
  • maslinovo ulje
  • 2-3 režnja bijelog luka, narezati na tanke kriške
  • 2 žlice ruzmarina
  • čaša vina
  • 2 kašike koncentrata od rajčice razmućenog u čaši vode
  • 1 paradajz, narezana na kockice
  • so, papar

Priprema:

NASTAVITE ČITATI OVAJ ČLANAK
1 2

NAREDNA STRANICA »

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.