BRZA I LAKA PRIPREMA: PILETINA NA RIMSKI NAČIN

Jednostavan a vrlo ukusan recept za malo drugačiju piletinu od one na koju smo navikli. Priprema je relativno brza i laka.

Osušiti meso kuhinjskim papirom, utrljati so i papar (svježe mljeven).

Uzeti veliku tavu u koju će moći stati odjednom sva piletina.

Zagrijati ulje, popržiti lagano špek pa pred kraj i bijeli luk. Bijeli luk ne treba dugo peći jer postane tvrd i gorkast. Izvaditi oboje na tanjirić sa strane a u tavu poredati meso i peći sa svih strana dok ne poprimi lijepu boju.

Za to vrijeme pripremiti umak od koncentrata paradajza: pomiješati ga s vodom i dobro izmutiti.

Kad je piletina poprimila smećkastu boju, izliti višak ulja iz tave i preliti vinom a nakon pola minute posuti bijelim lukom, ruzmarinom.

Dodati svjež paradajt i koncentrat od paradajza i kuhati poklopljeno oko 20-tak minuta ili dok meso ne omekša. Poslužiti sa zelenom salatom ili pireom od krompira.

NASTAVITE ČITATI OVAJ ČLANAK

« PRETHODNA STRANICA

1 2

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.