Mlijeko zagrijati do vrijenja i zakuhati puding, pa u vrelo ubaciti čokoladu i dobro izjednačiti. U puding staviti izlomljen keks ili piškote i izmuhešati.
Manju tepsiju obložiti folijom pa istresti smjesu i poravnati. Pokriti i odozgo folijom i ostaviti da se dobro ohladi.
Okrenuti na poslužavnik i skinuti foliju. Ukrasiti šlag kremom. Služiti dobro ohlađeno.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.
Danas, petog dana ramazana, u „Slatkom receptu“ u okviru naše i vaše „Ramazanske sofre“, evo sjajne ideje kako da napravite buhtle za omiljenim namazom Mazom.