BRZA, NJEŽNA KREMASTA TORTA BEZ PEČENJA: NEODOLJIVO SAVRŠENA

Oduševit ćete se ova nova torta.

Sastojci:

150 grama šećera

1 kašičica vanilijin šećera

50 g brašna

2 jaja

400 g pavlake

300 g čokoladnih keksića

100 g putera

1 kašičica vanilijin šećera

120 g rastopljenog putera

1 kašika mlijeka / pavlake

Priprema:

Šećer, vanilijin šećer i brašno promiješati, pa dodati dva jaja, lijepo sjediniti žicom, pa dodati pavlaku i sve lijepo sjediniti. Staviti na laganu vatru i zagrijati do ključanja uz neprestano miješanje.

Kad proključa, kuhajte još minut-dva uz miješanje, pa sklonite sa ringle i ostavite da se hladi. Prohlađen fil pokriti plastičnom folijom i odložiti u frižider.

Keks samljeti u blenderu.

100 g putera umutiti sa vanilijim šećerom, pa dodati 5 kašika ohlađenog fila i dobro umutiti. Spojiti sa ostatkom fila.

120 g rasopljenog putera sipati u samljeven keks, dodati kašiku mlijeka i sjediniti. Odvojite 5 kašika smjese sa strane.

Od keksa rukama formirati koru tako da ima i bočne ivice, pa sipati fil, ali da ne ide do kraja ivica pleha. Zatim posuti preostalih 5 kašika po ivicama fila i odozgo.

I to je to, vaša brza kremasta torta bez pečenja je gotova!

Ohladite još malo i uživajte u božanstvenom ukusu!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE