BRZO I FINO: NAPRAVITE ČOKOLADNU TORTU BEZ BRAŠNA SA SAMO TRI SASTOJKA

Ako želiš nešto slatko ili očekuješ goste, a nemaš puno vremena ova torta je rješenje.

Pexels

Sastojci

  • 175 g tamne čokolade
  • 7 jaja
  • 140 g maslaca
Freepik

Priprema

  • Zagrij pećnicu na 130 stepeni Celzijevih.
  • Kalup za tortu obloži papirom za pečenje.
  • Izlomi čokoladu na kocke i otopi na pari, pa kad se otopi umiješaj na kocke narezan maslac.
  • Miješaj dok se ne rastopi, piše Miss7.
  • Pjenasto umuti žumanjke i dodaj ih lagano miješajući u ohlađenu smjesu.
Unsplash
  • U drugoj posudi istuci čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa žlicu po žlicu dodaj u pripremljenu smjesu.
  • Miješaj lagano dok ne postane kompaktna.
  • Izlij je u pripremljeni kalup i pokrij folijom.
  • Kalup stavi u veću posudu za pečenje, napuni je vrućom vodom do pola kalupa.
  • Peci je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana.
  • Ostavi je da se ohladi te ukrasi bobičastim voćem po želji.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.