BRZO I JEDNOSTAVNO: PALENTA I GLJIVE IZ RERNE

Ako imate praksu pripremanja zdravih jela ovo je idealan recept za vas.

Ilustracija

Sastojci:

450 g gljiva, 100 g parmezana, šoljica palente, 6 čehna bijelog luka, 2 kašike putera, 4 grančice tamijana, maslinovo ulje

Priprema:

Pomiješajte gljive, tamijan i bijeli luk. Dodajte so i biber pa maslinovo ulje. Prebacite ih u zdjelu za pečenje u jednom sloju i pecite na 180 Celzijevih stepeni dok se ne ispeku. U lončiću zagrijte četiri i po šolje vode, dodajte pola količine putera i so. Maknite s vatre pa postepeno dodajte palentu i miješajte čitavo vrijeme. Poklopite lonac, ubacite u rernu i pecite oko pola sata. Izvadite iz rerne, dodajte ostatak putera i palentu. Dobro pomiješajte. Palentu izvadite iz rerne, pojačajte na 200 stepeni, pecite gljive još pet minuta pa ih izvadite. Poslužite palentu s pečenim gljivama.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.