BRZO I JEDNOSTAVNO: SOČAN DESERT SA JAGODAMA

Idealan desert za iznenadne goste jer se brzo priprema, a preukusan je.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 250 g brašna
  • 200 g šećera
  • 150 g jogurta
  • 60 g maslinovog ulja
  • 350 g jagoda
  • 8 g praška za pecivo
  • 1 izrendana kora limuna

Priprema:

Pomiješajte u posudi jaja i šećer. Lijepo umutite ručnom mutilicom, pa dodajte ulje, jogurt, pa opet umutite. Zatim dodajte brašno koje ste pomiješali sa praškom za pecivom. Lijepo umutite (brašno dodajte po malo da biste mogli lijepo da sjedinite). Dodajte izrendanu koru limuna u smjesu. Jagode očistite i sitno isjeckajte, pa ubacite u smjesu.

Pleh prečnika 24 cm premažite puterom i sipajte malo brašna, zatim izručite smjesu. Rasporedite kolač po cijelom plehu, a zatim jagode isjecite na polovine i poredajte po vrhu. Pecite na 180°C nekih sat vremena.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ZA VEČERAŠNJI IFTAR PREDLAŽEMO IMAM BAYILDI I TULUMBE

0
Imam bayildi je jelo koje se priprema sa patlidžanima, koji se filuju mesom ili povrćem. Očuvalo se sve do danas i često se priprema u Turskoj, ali i u kuhinjama Balkana.