BUDITE UZ HAYAT TV OD 17 SATI: NAJNOVIJE INFORMACIJE O KORONAVIRUSU SAZNAJTE U DDBIH

Najnoviji zvanični podaci pokazuju da broj zaraženih koronavirusom u našoj zemlji i dalje raste. Najnoviji bilans pokazuje da je novim koronavirusom zaraženo 168 bosanaca i hercegovaca, troje je umrlih. U Federaciji BIH do sada su potvrđena 52 slučaja zaraze koronavirusom, dok je u entitetu RS 114 slučajeva.

Najnovije zvanične informacije saznat ćemo za nekoliko minuta kad ćemo se uživo uključiti na pres konferenciju federalnog kriznog štba.

Mjere obavezne samoizolacije izrečene su za više od 16.000 osoba u Federaciji Bosne i Hercegovine, dok je u RS-u pod zdravstvenim nadzorom više od 16.400 osoba. Mnogi ljudi samostalno su donijeli ispravnu odluku o samoizolaciji s ciljem da sačuvaju sebe i zdravlje svojih najmilijih. Preduzete mjere, socijalne kontakte i društveni život sveli su na minimum i na ono što se mora. Od vikenda je starijima od 65 godina i djeci mlađoj od 18 zabranjeno napuštanje domova.

Sve to s ciljem da se sačuvaju životi i da se zdravstveni sistem ne uruši. Ipak, rigorozne mjere, ne mogu proći bez posljedica. Mi danas pričamo o onima koje će podnijeti i već podnose najmlađi članovi našeg društva. Savjete kako da te posljedice učinimo što manjima u tražimo od doktorice psiholoških nauka sa višegodišnjim iskustvom upravo u dječijoj psihologiji, profesorice Senije Tahirović, kojs će biti naša gošća u emisiji „Dobar dan BiH“.

Naš gost će biti i premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić .

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

IZETBEGOVIĆ ZA HAYAT O REZOLUCIJI O SREBRENICI: ISTINU TREBA PRIHVATITI I...

0
Najavljena Rezolucija o Srebrenici izazvala je pravu pometnju u Srbiji i entitetu RS. Sazivaju se vanredne sjednice, pokušava se negirati genocid, sakriti zločince i istina prikazati onakvom kakva nije