Naročito kada su u pitanju neka kuhana jela kao što je mađarski gulaš koji se topi u ustima zbog sočnog sosa i mekanog mesa.
Uveliko nam je kuhinja postala druga kuća jer hladno vrijeme nam omogućava da što više vremena tamo provodimo.

Tako je ispred vas sada musaka bugarske kuharice koja ukusom, mirisom i sočnošću nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Potrebni sastojci za recept su ovi:
bijeli luk u prahu
krompir – 3 komada srednje veličine
čubar
paradajz – 3 komada
majčina dušica

mljeveno meso – 200 g
origano
peršun
mirođija
so
biber
aleva paprika
Za preliv je potrebno:

jaja – 3 komada
kiselo mlijeko – 4 kašike
Isijecite paradajz na kockice. Sipajte ga u šerpu zajedno sa mljevenim mesom i začinite biberom, alevom paprikom, solju, peršunom i estragonom.

Dok se dinstaju, isijecite krompir na kockice i u svaku đuvečaru sipajte majčinu dušicu, origano, so, čubar i krompir. Pošto se prodinstaju, mljeveno meso i paradajz se rasporede u đuvečare i mješavina se promiješa.
Dodajte vodu da pokrije smjesu i stavite poklopac. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok voda ne ispari.
Izvadite ih i prelijte ih umućenim jajima i kiselim mlijekom i pecite bez poklopca dok preliv ne bude gotov.

Odličan recept za bugarsku musaku, koja nije inferiorna od klasične musake u plehu.
Na ovakvoj musaki će vam i komšinice pozavidjeti.