BURANIJA SA PILETINOM I ŠAMPINJONIMA: SOČNI RUČAK IZ RERNE

Recept za buraniju iz rerne je pred vama.

Nećete morati da provedete puno vremena kraj šporeta, a zadivit ćete ukućane ovim sočnim receptom za buraniju.

Sastojci:

  • Pakovanje žute buranije
  • 1 mrkva
  • Dva mlada luka
  • 400g bijelog mesa
  • Pola pakovanja šampinjona

Šnicle bijelog mesa začiniiti i kratko propržiti sa obje strane. U istom ulju propržite luk i mrkvu, vratite meso, dodajte smrznutu žutu buraniju. Začinite: so, biber, granule bijelog luka.
Buranija je taman lijepo pustila vodu, pa dodajte još malo da ogrezne. Poklopite i dinstajte desetak minuta. Otklopite, dodajte gljive i ostavite na ringli još toliko.

U posudici sa malo hladne vode smućkajte kašiku brašna, parmezan i ravnu kašičicu dimljene slatke paprike pa sve to sipajte u šerpu i povremeno miješajte dok se čorbica malo ne zgusne. Taj trenutak je alarm za presipanje u pleh i paljenje rerne. Recept je gotov nakon pola sata pečenja na 200 stepeni, ili u prevodu kada voda ispari, a jelo se ukrčka!

Prijatno!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE