BURSAĆ O SKUPU FAŠISTA U BEOGRADU: SRPSKI DESNIČARI KLIČU RATKU MLADIĆU HITLEROVIM POZDRAVOM

Poznati novinar i kolumnista Dragan Bursać osvrnuo se na jučerašnje nazovi proteste grupice fašista iz Srbije.

Kao što smo ranije objavili, ovi maloumnici su na otvaranju izložbe fotografija ‘Duša Srebrenice’ višestruko nagrađivanog sarajevskog autora Midhata Poturovića u galeriji Endžio hab u centru Beograda, skandirali osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Bursać je društvenim mrežama objavio i fotografiju ovih fašista i naveo da je za njega to najbolja potvrda ko je i šta je Ratko Mladić i kakva je njegova borba i ideologija bila.

  • Srpski desničari u Beogradu, jučer kliču Ratku Mladiću, pozdravljajući ga visoko podignutih ruku Hitlerovim pozdravom  “Sieg Heil“. Za mene nema bolje potvrde od ove, ko je i šta je Ratko Mladić i kakva je bila njegova borba i ideologija. Ali ovo, isto tako, baš puno govori i o trenutnom stanju (ne)svijesti u Srbiji – naveo je Bursać.

Inače, organizator izložbe “Duša Srebrenice” je Inicijativa mladih za ljudska prava. Fotografije u okviru izložbe nastale su tokom dugogodišnjeg rada na pričama o Srebreničkoj tragediji. Kako autor pripada generaciji onih koji su tokom rata bili djeca, sve fotografije su nastale u poslijeratnom periodu.

Izložba će u Endžio habu biti otvorena do 13. jula, svakog dana od 13 do 19 sati.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE