BURSAĆ ZA HAYAT: ROĐENJE DJETETA SE PROSLAVLJAJU PJESMAMA KOJE POZIVAJU NA NOVI GENOCID

I dalje stižu reakcije na sramotne istupe nekoliko pripadnika Policijske uprave Priboj.

Na videosnimku koji je objavljen, oni se zajedno sa svojim kolegama vesele uz fašističke stihove pjesme koja govori o ubijanju i silovanju Bošnjaka, te veličanju ratnih zločinaca.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji izrazio je zabrinutost za sigurnost  muslimanskog stanovništva, zatraživši sankcionisanje vinovnika nemilog događaja.

S druge strane, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija za Bošnjake koji žive u njoj njihova zemlja koliko i njegova, te da se niko ne može saglasiti s vrijeđanjem i prijetnjama pripadnicima drugih naroda podsjećanjem da ubistva nevinih ljudi.

U međuvremenu, policajac Dragan Zeković putem društvenih mreža uputio je izvinjenje.

Šta o svemu kaže kolumnist i novinar Dragan Bursać.

Pogledajte video OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE