ČAK 1.100 KILOGRAMA: PORTUGAL OPTUŽIO DRŽAVLJANE SRBIJE I CRNE GORE ZA ŠVERC KOKAINA

Portugalsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv četitri osobe koje tereti za prekookeanski šverc više od tone kokaina, a među okrivljenima su i državljani Crne Gore i Srbije, piše podgorički Dan.

Kako prenose portugalski mediji, istragom je utvrđeno da su te osobe, koje su u pritvoru, i organizatori akcije.

Postupak je proglašen tajnim, pa portugalski mediji nesu objavili identitet okrivljenih.

Objelodanjeno je da je droga zaplijenjena krajem oktobra prošle godine na jugu Portugalije, kod grada Faro, i da je sada podignuta optužnica zbog ovog slučaja šverca droge.

Na listi optuženih su državljani Crne Gore, Srbije i Velike Britanije, a kokain potiče iz Meksika, prenosi RTCG.

Kako je prenio portugalski portal “Observador”, sud je produžio preventivni pritvor za četvoricu muškaraca starih između 28 i 63 godine koje je prošle godine privela specijalna policija, a za koje se sumnja da pripadaju međunarodnoj mreži trgovine drogom.

Tokom akcije zaplijenjeno je 50 paketa kokaina, težine približno 1.100 kilograma, kao i jedrilica, vozilo i drugi predmeti i dragocjenosti.

Prema informacijama koje je medijima dostavilo Javno tužilaštvo grada Faro, postoje sumnje da su pritvorena lica članovi međunarodne kriminalne organizacije za posredovanje i transport kokaina i kanabisa morem iz Južne i Severne Amerike i Maroka.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U...

0
- Deveti brod dobročinstva - upućen iz Turske za ljude u Gazi, pristao je u egipatsku luku Arish, gdje će biti istovareno oko 3.774 tone humanitarne pomoći.