CARINICI U AUTOBUSU NAŠLI TAJNI BUNKER: IZA TAPACIRUNGA SE KRILA ŠUPLJINA ZA KRIMINAL

Carinici u Srbiji su posljednjeg dana juna na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja 930 paklica cigareta sakrivenih u specijalno prepravljenom „bunkeru“ autobusa.

Krijumčarene cigarete otkrivene su kada se na izlazu iz zemlje za kontrolu prijavio autobus kosovskih registarskih oznaka, koji saobraća na redovnoj liniji od naše južne pokrajine ka Njemačkoj.

Uprava carine Srbije

Nakon što je svih 39 putnika preuzelo svoje torbe radi kontrole, carinici su pristupili pregledu autobusa i već na prvi pogled uočili da u prostoru za prtljag putnika postoji neuobičajena tapacirana izbočina.

Uprava carine Srbije

To ih je navelo na sumnju da je tu možda nešto sakriveno, što se pokazalo kao dobra procjena, jer kada je sa druge strane fizički demontirana bočna stranica kreveta vozača, iza tapacirunga se ukazala fabrička šupljina za rezervoar, prepravljena u „bunker“ za krijumčarenje.

Uprava carine Srbije

Iz njega su carinici izvadili 930 paklica cigareta „kent“, „davidiv“ i „marlboro“ sa akciznim markicama Republike Srbije.

33-godišnjeg vozača iz Velikog Trnovca, kao i autobus, koji će također biti zadržan zbog prepravki fabričkih šupljina, preuzela je policija.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE