ČAVKA: NEOPHODNO JE DA SVE PROBOSANSKE SNAGE NASTUPE ZAJEDNO

Već nekoliko mjeseci radi se aktivno na okupljanju svih snaga koje mogu kreirati pozitivne promjene u samoj Srebrenici, ali i na ostalom prostoru manjeg bh. entiteta, kazao Čavka

Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Admir Čavka rekao je da probosanske snage već nekoliko mjeseci rade aktivno na okupljanju svih snaga koje mogu kreirati pozitivne promjene u samoj Srebrenici, ali i na ostalom prostoru manjeg bh. entiteta.

  • Dobro je da je većina probosanskih snaga shvatila ozbiljnost stanja onih koji svaki dan žive kod svojih kuća i na svojim kućnim pragovima. Nažalost, veliku krivicu snosimo i mi povratnici, jer smo se mnogo puta do sada dijelili i postajali lagan plijen – istakao je Čavka.

On ističe da moramo da prihvatimo činjenicu da nas je sve manje i da su mnogi povratnici ponovo napustili svoje kuće i ostšli trbuhom za kruhom. Vođene su, dodaje on, i pogrešne politike.

  • Povratnici su zbog „freza” ulazili u razne skupštine većine. Zbog freza su prodavali patriotizam. Na ovim greškama moramo da učimo. Ne smijemo više da dozvolimo da nam se iste greške ponavljaju – smatra Čavka.

Više je nego neophodno, ističe Čavka, da ovoga puta sve probosanske snage nastupe zajedno i da na taj način postanu nezaobilazan faktor u mnogim sredinima, a to bi omogućilo da sami povratnici odlučuju o svojoj budućnosti.

  • SBB je svaki put, na čelu sa predsjednikom Fahrudinom Radončićem, podržao sva probosanska okupljanja i sigurno je da ćemo i ovoga puta biti dio koalicije koja će jedinstveno nastupiti u cijelom RS – kazao je Čavka.

Bitno je, zaključuje potpredsjednik SBB-a, da sve institucije koje mogu da budu dio procesa ujedinjavanja povratnika budu nosioci određenih aktivnosti.

  • Stoga je jako pozitivnu poruku dalo Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica koje predvodi Edin Ramić i direktno učestvuje u samom procesu grupisanja svih pr-bosanskih snaga – rekao je Admir Čavka.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TRODNEVNI ŠTRAJK UPOZORENJA PROSVJETARA U KANTONU SARAJEVO: USKORO ODLUKA O DRUGIM...

0
U osnovnim školama u Kantonu Sarajevo uspješno je proveden trodnevni štrajk upozorenja u periodu od 17. aprila do danas, a učešće su uzele i kolege koje nisu članovi sindikata, saopćeno je večeras iz Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo.