CDC: U SAD-U BROJ UMRLIH OD KORONAVIRUSA PORASTAO NA 150

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) u četvrtak su izvjestili o 10.491 slučaju koronavirusa, što predstavlja povećanje od 3.404 slučaja u odnosu na prethodnu brojku, i saopćili su da je broj umrlih porastao s 53 na 150, što je najveći rast broja preminulih u jednom danu u dosadašnjem toku epidemije, odnosno pandemije.

Predsjednik Donald Trump tokom dana je zatražio od zdravstvenih regulatora da ubrzaju potencijalne terapije u cilju suzbijanja COVID-19, respiratorne bolesti izazvane novim koronavirusom, rekavši da bi to moglo dovesti do preokreta dok se vakcina još razvija.

Trump je ukazao na eksperimentalni antivirusni lijek Remdesivir  kompanije Gilead Sciences Inc’s i generički lijek protiv malarije hydroxychloroquine.

O slučajevima koronavirusa javljeno je u svih 50 američkih saveznih država i u Districtu of Columbia, prenosi Reuters.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE