ČERKEZ: GLEDAJTE I DRUGE STVARI, STALNO SLUŠANJE O KORONAVIRUSU STVORIT ĆE NAM MENTALNE PROBLEME

Doktor Goran Čerkez, pomoćnik ministra za javno zdravstvo FBiH, poručio je građanima da se u narednom periodu posvete i drugim aktivnostima, a ne samo praćenju izvještaja i poruka u vezi s osobama zaraženim koronavirusom u BiH.

Njegova poruka je da se manje izlažu tom pritisku te da je sasvim dovoljno jednom ili dva puta dnevno pročitati izvještaje.

  •  Previše razgovaramo o koronavirusu. Cijeli dan se slušaju poruke. Preporučujem stanovništvu da gleda i druge stvari. Ovaj pritisak gledanja i slušanja stvara mentalne probleme kod osoba. Bit ćemo pod restrikcijama duže vrijeme. Posvetite se drugim sadržajima. Relaksirajte se. Mislim da je dovoljno pogledati izvještaj jednom ili dva puta i znati šta se dešava – rekao je Čerkez.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DENNIS GRATZ BI MOGAO BITI KANDIDAT ZA NAČELNIKA OPĆINE CENTAR? IZETBEGOVIĆ:...

0
Dennis Gratz (DF) bi mogao biti kandidat za načelnika općine Centar u Sarajevu, glasi informacija koja se sve češće spominje u javnosti kao opcija.