ČERKEZ SAOPŠTIO DA LI ĆE DOĆI DO PROMJENE MJERA

Prije zvaničnog predstavljanja Plana cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine, pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez na pres-konferenciji osvrnuo se na početak pandemije koronavirusa od marta prošle godine do danas.

  • Potencirali smo rizična doba i prilagođavali mjere. To su bili praznici, ljetovanja. U velikoj mjeri se to poštovalo, uvijek imate procenat ljudi koji to neće poštovati. Mi možemo biti zadovoljni i zahvalni našem stanovništvu. Naša zemlja je među vodećim u ličnoj higijeni što je u ovome jako bitno – kazao je, između ostalog, Čerkez.

Kazao je kako je stanje zadovoljavajuće te da neće dolaziti do promjena mjera.

  • Prvi put nakon presude Ustavnog suda Vlada FBiH je razmatrala mjere Kriznog štaba FBiH i odlučila da se produže postojeće mjere. Sve mjere ostaju iste – kazao je Čerkez.

Istakao je kako je FBiH osigurala sredstva i za ovu godinu u iznosu od 12 plus dva miliona, ako se omogući i drrektna nabavka.

  • Stvorena je histerija oko ove vakcine, svi želimo da ona što prije dođe. Mi smo mala zemlja, FBiH radi svoj posao i spremna je da primi vakcine i krene u taj posao, a spremni smo i da nabavljamo još – istakao je Čerkez.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POTRAGA ZA MIDHATOM DEDOVIĆEM OKONČANA TRAGIČNO: DANAS ĆE MU BITI KLANJANA...

0
Iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo saopštili su da nakon četiri mjeseca i dvadeset dana od nestanka sugrađanina Midhata Dedovića okončana je potraga te će danas biti obavljena dženaza i ukop u selu Ćurovi kod Goražda.