Sastojci
- 3 šoljice brašna
- pola šoljice meda
- pola šoljice mješavine maslinovog i biljnog ulja (možete staviti i samo maslinovo)
- 4 kašike maslaca
- pola kašike soli
- naribana limuniva korica
- 1 kašika rakije
- 1 kašika sjemenki sezama
- 1 kašika sjemenki lana
- 3 klinčića
- štapić cimeta
- 1 žlica praška za pecivo
Punjenje:
- mljeveni rogač
- džem od smokve
Priprema
Zagrijte ulje i med na laganoj vatri tek toliko da se može pomiješati. Sve ostale sastojke dobro promješajte te dodajte tekuće sastojke. Izradite tijesto.
Za punjenje: u džem dodajte mljeveni rogač toliko da dobijete gusti namaz i zagrijte ga na laganoj vatri. Pustite da se ohladi.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, izrežite u okrugle oblike ili u cvjetiće.
Na svaki keksić stavite žličicu namaza od rogača i smokve i preklopite sa drugim keksićem.
Posložite na masni papir i pecite oko 10-15 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva, u prethodno zagrijanoj pećnici.