Međutim, sada se pojavio i novi recept koji će oduševiti sve ukućane.
Sastojci:
700 g buranije (sveža ili zamrznuta, žuta ili zelena)
300 g mljevenog mesa (bilo koje)
150 ml paradajz pelata ili kuhanog paradajza
150 ml vode (ako koristite kuhani paradajz stavite samo 100 ml. vode)
velika glavica crnog luka
50 ml ulja
3 kašike brašna
jaje
200 g kisele pavlake
peršunovo lišće
so,
biber,
kašika mljevene crvene paprike
ako želite stavite kolutove paradajza
Priprema:
Buraniju skuvajte u posoljenoj vodi da bude mekana. Izdinstajte luk na ulju, dodajte meso, paradajz pelat, vodu, peršunovo lišće, so, biber, mljevenu crvenu papriku. Krčkajte 10 minuta.
Ocijeđenu buraniju dodajte izdinstanom mesu koje ste sklonili sa šporeta.
Dodajte 2 kašike brašna, promiješajte i stavite sve u tepsiju ili vatrostalni pekač.
Umutite jaje sa pavlakom, brašnom, malo posolite i prelijte preko buranije. Pecite u rerni oko 20 minuta na najjačoj temperaturi.