CIK ODGODIO IZBORE ZA 15. NOVEMBAR

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine na na današnjoj sjednici u Sarajevu odlučila je da se lokalni izbori ove godine održe 15. novembra umjesto 4. oktobra.

Odluka o prolongiranju donesena je zbog problema s finansiranjem odnosno neusvajanja budžeta BiH kojim su trebala biti osigurana i sredstva za održavanje izbora.

CIK je 7. maja donio odluku o raspisivanju lokalnih izbora. Birati će se 64 općinska vijeća u Federaciji BiH, 56 skupština općina u Republici Srpskoj, 120 načelnika općina u BiH, 14 gradskih vijeća u FBiH, 7 skupština gradova u RS, 22 gradonačelnika u BiH te Skupština Brčko distrikta.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NJEMAČKI DRŽAVLJANIN SKINUT S LETA ZA ISTANBUL: U SARAJEVU PRITVOREN ČLAN...

0
Sud Bosne i Hercegovine je u postupku izručenja potraživanog Džihana Cihana, prema međunarodnoj potjernici Interpola Visbaden, SR Njemačka, odnosno potjernici Interpola Sarajevo, donio rješenje kojem se Oranu određuje privremeni pritvor u trajanju od 18 dana.