ČIŠĆENJE RADIJATORA: UZ NEKOLIKO TRIKOVA RIJEŠITE SE PRAŠINE I PAUČINE

Doći do prašine koja se nakuplja ispod rešetke radijatora uvijek je neugodno, ali je jedan korisnik TikToka objavio detaljan video u kojem objašanjava kako lako skinuti rešetke i sve očistiti.

Korisnik TikToka @kingoftheclean, poznat po dijeljenju savjeta i trikova za čišćenje, otkrio je u videu da se gornji i bočni dio radijatora zapravo mogu lako rastaviti.

To omogućuje lakši pristup inače teško pristupačnim dijelova radijatora u kojima sigurno ima nataložene prašine i razne prljavštine.

Pomoću odvijača odstranjuje jednu bočnu stranu s radijatora, prije nego što je podigao gornji dio kako bi otkrio koliko se prašine i prljavštine ispod skriva.

Za čišćenje koristi univerzalni proizvod za čišćenje koji sadrži sodu bikarbonu. Njime prska sve rešetke prije nego što spužvom oriba prljavštinu s njih.

Zatim s mokrom spužvicom pere ostatak radijatora, prije nego što vrati rubne dijelove radijatora na mjesto.

Video je pregledan gotovo 10.000 puta.

– Fenomenalno! Definitivno ovo moram isprobati sa svojim radijatorima – jedan je od komenara.

Drugi korisnik TikToka, s kojim su se mnogi i složili, pitao se kako on ne zna da se radijator može tako lako rastaviti.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.