CIVILNOJ ZAŠTITI RS-A ODOBRENO 150.000 KM ZA NABAVKU KONTEJNERA

Upravni odbor Kompenzacionog Fonda Republike Srpske odobrio je na današnjoj sjednici Republičkoj upravi civilne zaštite ovog bh. entiteta novčana sredstva u iznosu od 150.000 KM za nabavku kontejnera, javlja Anadolu Agency (AA).

Upravni odbor Kompenzacionog fonda RS usvojio je Informaciju o poslovnim subjektima koji u skladu sa Uredbom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti Covid-19 izazvane virusom Sars-CoV-2, ostvaruju pravo na finansijsku podršku za maj mjesec 2020. godine iz sredstava Kompenzacionog fonda Republike Srpske, a za koje je Poreska uprava u periodu 29. 09. do 21. 10. 2020. godine donijela rješenja da se odobrava isplata. Odobrena je isplata sredstava po osnovu ispostavljenih rješenja Poreske uprave u iznosu od 797.671,20 KM u svrhu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih koronavirusom (SARS-CoV-2) za 314 poslovnih subjekata i preduzetnika, odnosno za broj zaposlenih 1.556″, saopšteno je iz Vlade RS.

Navodi se da će se isplata vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje je za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijelo Ministarstvo finansija, Poreska uprava.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda usvojio je Informaciju o privrednim subjektima koji u skladu s Uredbom o postupku dodjele sredstava privrednim subjektima u oblasti međunarodnog prevoza lica u drumskom saobraćaju i pružanju aerodromskih usluga za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije koronavirusa ostvaruju pravo na finansijsku podršku iz sredstava Kompenzacionog fonda.

  • Odobrena je isplata sredstava u ukupnom iznosu od 499.881,29 KM za pomoć 33 privredna subjekta, a isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijeti Ministarstvo saobraćaja i veza”, stoji u saopštenju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE