ČOKO ROZEN KOCKE KOJE SE TOPE U USTIMA: POSEBNO ĆE IH VOLJETI LJUBITELJI ČOKOLADE

Za njih se uvijek isplati malo strpljenja, a posebno za ljubitelje čokolade.

Sastojci:

1 pakovanje rozen kora

Za kremu:

750 ml mlijeka

200 g šećera u prahu

1 kesica vanilin šećera

125 g čokolade za kuhanje

40 g kakaoa

45 g gustina

125 g margarina

Za glazuru:

100 g čokolade

3 kašike ulja

Priprema:

Pomiješajte kakao i gustin sa 200 ml mlijeka. Ostatak mlijeka sipajte u šerpu, dodajte šećer i vanilin šećer, a kada mlijeko provri, skinite šarpu sa vatre i dodajte prethodno izmiješan gustin i kakao. Vratite na vatru i miješajte dok se smjesa ne zgusne. Kada se smjesa zgusnula, skinite šerpu sa vatre, dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i margarin isjeckan na listiće i miješajte da bi se sastojci sjedinili sa kremom. Toplom kremom mažite rozen kore. Na svaku koru stavite četiri do pet punih kašika kreme pa ravnomjerno razmažite. Posljednju koru prelijte glazurom koju ste dobili od otopljene čokolade i ulja.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POLA STOLJEĆA MERCEDESOVOG KLASIKA

0
Vjerovali ili ne, jedan od najprepoznatljivijih Mercedesa svih vremena slavi 50. rođendan.