ČOKOLADNA TORTA BEZ BRAŠNA: LAGANA, PUNA FILA I ORAHA

Ukoliko ste željni deserta punog čokolade, napravite ovu divnu tortu i uživajte.

Sastojci za koru:

10 bjelanaca

240gr prah šećera

2 supene kašike gustina

400gr oraha (mrvljenih )

Sastojci za fil:

10 žumanaca

140gr prah šećera

200gr margarina

1 supena kašika kakao praha

Priprema:

Bjelanca i jaja dobro izmiksirati. Zatim dodati gustin pa lagano promiješati. Dodati i orahe pa sjediniti. Smjesu presuti u pleh i rasporediti. Peći 40-45 minuta na 180 stepeni. Kada se ispeče preseći na tri jednaka dijela.

Žumanca i šećer izmiksirati pa ih skuhati na pari. Zatim izmiksirati margarin i sjediniti sa žumancima. Dodati i kakao. Tortu filovati pa dekorisati po želji i ukusu.

Prijatno!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KAKO DA SE U TEGLAMA S HRANOM NE STVORI BUĐ: TRIK...

0
Nakon što ste otvorili tegle sa sosovima ili nekim drugim proizvodima, obvezno ih stavite u frižider kako biste spriječili njihovo kvarenje. Ipak, čak i tada može doći do nastanka buđi i kvarenja proizvoda.