ČOKOLADU TREBA DRŽATI SAMO NA JEDNOM MJESTU: NA KOJEM VI DRŽITE?

Jedna od vječnih debata koja se vodi u gotovo svakom domaćinstvu je da li postoji pravo mjesto za odlaganje čokolade.

Ako stalno sumnjate u to gdje biste trebali da čuvate čokoladu, sigurno niste jedini.

Mjesto na kom čokolada treba da se čuva je dugotrajna rasprava koja izaziva suprostavljena mišljenja.

Dobra vijest je da ćemo možda konačno dobiti odgovor kome smo se nadali, a koji će vas možda iznenaditi.

  • Da li je čokoladu pravilno čuvati u frižideru ili na sobnoj temperaturi ? –  upitao je jedan korisnik Twittera.

Ispod viralnog tvita uslijedili su mnogi odgovori, a jedan muškarac koji se predstavio kao vrsni stručnjak, napisao da čokolada treba da se drži na sobnoj temperaturi, ali ne višoj od 21 stepeni Celzijusa.

  • Čokoladu uvijek treba čuvati na suhom i tamnom mjestu, kao što su ormar ili ostava, pri temperaturama nižim od 21 stepeni Celzijusa kako se ne bi narušili njen kvalitet – napisao je on.

Sa njim se slaže i holandski ekspert za čokoladu Luke Owen, koji je ranije kazao za magazin Stuff da čokoladu ne treba odlagati u frižider, čak i kada su velike vrućine.

Razlog? Zato što ona gubi svoju posebnu aromu, odnosno ne oslobađa ukuse.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.