ČOLIĆ U DDBIH: GRAĐANI NAM POMAŽU DA ZADRŽIMO DOBRU EPIDEMIOLOŠKU SLIKU U TK

Prelijepe i ohrabrujuće vijesti nam zadnjih dana dolaze iz Tuzlanskog kantona. Osmi dan bez ijednog pozitivnog slučaja u ovom kraju naše domovine. Tim povodom naša goščća u DDBiH bila je ministrica zdravstva i šefica ktriznog štaba tuzlanskog kantona, doktorica Dajana Čolić.

Piše: Edina Bakić

Vjerujemo da se i u tuzlanskom kantonu još uvijek diše pod maskama, ali diše li se ovoh dana išta lakše nego ranije?

  • Situacija je u posljednje vrijeme dosta relaksiranija.

Šta smatrate da je glavni uzrok ovako dobrih epidemioloških pokazatelja zadnjih dana?

  • Ima tu više faktora. Osuđujem se da kažem da mjere koje smo poduzeli polovinom marta dosta su doprinjele ovom stanju. Također dosta su nam pomogli građani u ovom periodu, poštuju sve mjere koje su na snazi.
Hayat

Tuzla je u jednom momentu bila novožarište, kad je koronavirus ušao u zdravstvene ustanove, zavladao je sigurno strah, ali evo pokazalo se da takva situacija ne mora nužno završiti loše. Jeste li vjerovali da ćete tako brzo umjesto priče o žarištu pospoati priča o uspjehu?

  • Još ova priča nije gotova i još će da traje. Kada je u pitanju ulazak korone u zdravstvene ustanove pravovremenim potezima uspjeli smo smanjiti širenje virusa. Uspjeli smo prevazići  taj veliki problem.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TUŽAN PRIZOR U AUSTRALIJI: VIŠE OD 100 KITOVA NASUKALO SE NA...

0
Stručnjaci žure spasiti oko 140 bjelogrlih kitova koji su se nasukali u plitkim vodama ušća u južnoj australskoj saveznoj državi Zapadnoj Australiji.